Asansör CE belgesi almalımıyım?
2014/33/AB asansör yönetmeliğinde birim doğrulama olarak geçen Modül G, her asansörün bir birim doğrulama olarak tek başına belge alması işlemidir.
Onaylanmış kuruluş ile risk paylaşılır
Risk analizi olduğu durumlarda gerekli önlemler alınarak Modül G belgesi ile birlikte Asansör risk analizi raporu ücretsiz çıkartılır.
Asansör üzerinde tarafsız göz ile ilave kontrol yapılmış olur.
Asansör tiplerine göre ( Makine daireli, Makine dairesiz ve hidrolik ) montaj özgürlüğü sağlanır. Sınırsız Güvenlik ekipman seçimi yapılabilir.
Fazla sayıda montajda ekonomik değil
Belge çıkarma süresi her belge için ayrı bir zaman istiyor.
Asansör montajından sonra modül G alınan asansör tescil öncesinde A tipi muayene kuruluşu tarafından muayeneye tabi tutulur. Bilim ve sanayi bakanlığının aldığı karara göre asansör montajında CE belgesi olarak alınan modül G belgesine sahip asansör A tipi muayene kuruluşunca yapılan kontrolde %125 beyan yük ve beyan hızında frenleme testi yapılamaz.
Yıllık gerçekleştirmiş olduğunuz ve tescilini aldığınız asansör sayısı 5 in altında ve bulunduğunuz bölgede yapılan inşaatlarda risk analizi gerektiren durumlar çıkıyorsa Modül G almanızı tavsiye ediyoruz. Ya da montaj kalitenizi arttırmak ve onaylanmış kuruluşun muayene yapması ile sorumluluk paylaşımını yapmak için Modül G almalısınız
Güncel Modül G fiyatları için bizimle iletişime geçebilirsiniz .
Asansör fırması tarafından montajı bitirilen asansör kendi bünyesinde son kontrolünü yaptıktan sonra alanında yetkin asansör mühendislik firması ile iletişime geçer. Firma; yapıya ait yapı ruhsatını, asansör avan projesini ve asansör firmasının resmi evraklarını Asanmek Mühendislik ile paylaşır. Onaylanmış kuruluş ile denetim günü planlaması yapılır. Asansörde gerçekleştirilen denetim neticesinde standart ve yönetmeliklere göre eksikler var ise firma bilgilendirilir. ASANMEK tarafından hazırlanan asansör teknik dosyası onaylanmış kuruluş tarafından incelenir. Montaj eksiği olmayan ya da eksikliği giderilen asansörün modül G‘si basılır.
Ticaret sicil gazetesi
Vergi levhası
İmza sirküsü
Oda faaliyet belgesi ( Ticaret ya da esnaf odası )
Modül G başvuru evrakları
Asansör teknik dosyası ve asansörün montajından gelen eksiklikler olmaması durumunda 1-7 günde çıkmış olur.
Asansör firmaları için TSE hizmet yeterlilik belgesi almanın ya da yenilemenin yapılabilmesi için yılda en az 1 montaj yapılması gerekmektedir. Yılda en az 1 adet montaj şartına karşılık gelen en ekonomik çözüm ise Modül G belgesidir.
Firma resmi evrakları, yapı ruhsatı, onaylı avan ya da uygulama projesi kapağı ( Asansör A3 standardına göre kontrol edilecek ise gerekli ), AB uygunluk beyanı, asansör seyir defteri, asansör temel özellikleri, montaj ve bakım kılavuzu, garanti belgesi, güvenlik ekipman listesi, kullanma kılavuzu, son kontrol formu, mühendis taahhütnameleri, Asansör mühendis SMM ve büro tescil belgeleri, firma proje hizmetini doğrudan ASANMEK gibi bir firmadan aldıysa, aralarındaki proje sözleşmesi asansör CE teknik dosyasında bulunması gerekmektedir